Беше първата третина на 7 вечерта... Отегчен до скука, чакайки да бие спасителният звънец, си драсках по чина... Нарисувах една кратуна, после очи, "Без уста!"- си помислих. Нарисувах човече (не ме разбирайте погрешно - не мога да рисувам добре :D), но не му сложих уста. Получи се ето това :


кликнете, за да я уголемите


Като че ли нарочно човечето остана без уста... "Човече без уста, което те гледа и ти маха... Хм... Ясно :)". Направих едно балонче, като тези от комиксите над главата му и там написах "

"He has no mouth, like you should have no doubts"

Отстрани се появи надписа "Това е твоята съвест", а след минута под човечето пишеше :

"Тя ти говори, ала не с уста.
Ти я чуваш, ала не с уши.
Довери й се!
"

Хареса ми като цяло и реших да го споделя с вас, заедно с малко мисли...
Пръв вътрешният глас чува Аристотел и го нарича Демон. Доста странно име й е дал, не мислите ли? Но пък за онези времена е било нормално - да чуеш нещо, което не можеш да видиш, да пипнеш, да обясниш... Демон!
По-късно (не знам кой) се въвежда думата съвест и днес, когато съвестта се смята за фабричен дефект, ние все още използваме тази дума. Но какво всъщност е съвестта? До ден днешен тя си остава скрита в нас и не можем да я видим или да я пипнем (единственият, който виждаше своята съвест и въпреки това не я слушаше беше Пинокио :D).

Съвестта това е вътрешният глас, който ни води. Често наричана интуиция или шесто чувство, съвестта е тази, която ни диктува кое е грешно и кое правилно, как да постъпим и как не трябва да постъпваме. Естествено не всеки е снабден с такава джаджа 'съвест' , точно за това казах, че тя е фабричният дефект на днешното време. Само не знам в кое е дефекта - в наличието или отсъствието на въпросната съвест... Мисля че според днешните разбирания, би трябвало да е първото, защото за да оцелеете в този свят трябва да направите следното - да вземете 2 празни листа и на единият да напишете "добродетели", а на другият "недостатъци, пороци" и когато извадите вашите добродетели и недостатъци... Тогава просто трябва да им размените местата и така вече можете да оцелеете!

Честният е наричан глупав!
Добрият - безумец!
Нормалният, човечният, благородният - луд!


В що за свят живеем по дяволите...
Честно казано аз ще продължавам по стария начин - честен и добър, пък да става каквото ще!
Чао засега и не забравяйте човечето, което ви гледа и ви маха и въпреки, че няма уста - ви говори! Заслушайте се в думите му поне за миг и тогва може би... Не.. Както ми казаха вчера "Няма да промениш света" ...
И последно - помнете, че демоните сме самите ние, а не нашата съвест...Първия Български Бутон за споделяне