Почина Майкъл Джексън...
Смъртта му е потвърдена от лекарите в болницата, в Лос Анджелис, където Кралят на поп музиката е приет по спешност, днес, около полунощ българско време... И понеже сме човечета, няма как да пропуснем това, няма как да не кажем някоя друга дума за него. Нека си припомним кой е Майкъл Джексън, не че някога ще го забравим... :


Майкъл Джексън

Майкъл Джоузеф Джаксън (Michael Joseph Jackson) 29 август 1958г - 25 юни 2009 г. е роден в Гери, Индиана, САЩ. Той е седмото от деветте деца на фамилията. Освен него, в семейството му има още три момичета и пет момчета. Баща му, миньор, много рано подтиква децата си да пеят. През 1965 Майкъл и братята му Джаки, Тито и Джърмейн сформират групата "The Jackson 5", a по-късно "The Jacksons". През август 1969 подписват първия си договор и записват песента "I want you back". Успехът е зашеметяващ. През 1971 албумите им са най-купувани в Щатите. От 1971 до 1976 издават не по-малко от 11 албума. През 1979 "The Jacksons" бият всички рекорди с албума си "Triumph". През 1984 издават супер-албума "Victory". На 7 години Майкъл става солист на "Jackson 5". На 11 вече е звезда, а на 20 пее първото си соло.
През 1985 написва заедно с Лайнъл Ричи песента We are the world. Тази песен е изпълнена от повече от 50 известни личности за борбата срещу глада в Африка.
През 1992 той създава фондацията Heal the world, която помага на децата от цял свят.

За цялата си кариера Майкъл печели 13 пъти награда "Грами"

Източник - Wikipedia (кликнете на линка, за да прочетете цялата информация).
Това е малка частичка информация за Джако, но писмена информация. Майкъл беше певец и би трябвало да го представим с музиката, с неговата музика! Ето няколко от най-добрите и най-запомнящи се (поне според мен) песни :

We are the worldHeal the world
Billie Jean
Give in to me

Smooth Criminal


Разбира се има още много песни, с които Майкъл е известен и ще бъде запомнен, но тези са едни от най-големите му хитове. Преди час влязох в дата.бг да си търся една песен и когато видях, че на главната страница и четирите клипа бяха за Майкъл Джексън, не успях да се стърпя - цъкнах на "We are the world" , а после чух и "Heal the world" ако трябва да съм честен, последните две не ги бях чувал досега, или поне не ги знам по име, но те са просто уникални... В "We are the world" той не пее много, но песента я пишат заедно с Лайнъл Ричи, така че... Чудя се как може човек, който е изпял

There are people dying
If you care enough
For the living
Make a better place
For you and for me

и е направил толкова много за децата и за хората, човек, който е дарил общо 400 МИЛИОНА ДОЛАРА през живота си, да бъде така хулен и обвиняван в подобни неща, като случая с 13 годишното дете... Лоши сме, това е истината, лоши сме... Ние хората сме просто едни злобни и гадни същества и когато Господ ни праща ангелите си, ние ги убиваме - дали с хапчета, дали ги застрелваме, дали ги уморяваме, удушаваме, или ги обвиняваме в най-мръсните и долни неща на тоя свят, това няма значение, но ние ги убиваме... Но пък, ако не бяхме зли, щяха ли пак да идват същите тези ангели, в човешки форми? Никой не знае! Важното е, че ги е имало и всеки един от тях ни оставя послание и част от истината, нашата цел е да съберем пъзела накрая и да живеем щастливо в мир и разбирателство.

Джако беше един велик певец, един велик човек, великодушен и благороден. Той беше ценен не само за шоубизнеса и за музикалния бизнес, със своите 960 милиона продадени копия, но и за нас, обикновените хора, които слушахме песните му и слушахме посланията му. Ние ще продължаваме да слушаме посланията му и песните му, и никога няма да го забравим! Такъв талант не трябва да се забравя, защото това са героите на новото време! Времената са такива, че герой е не този, който извади ножа и нарами пушката, а този, който със стих, с песен, с думи, може да "победи" хората...

Великите певци не умират - те живеят вечно, чрез своите песни!!

Почивай в мир, Джако! Ние всички те обичаме...